nedjelja, 27. lipnja 2010.

višnje



Višnje su gotovo sazrele. Da nema tako ukusna plodove, ova bi
voćkica bila sasvim obično drvo. Največi je užitak popeti se na nju,
brati i odmah jesti te sočne plodove oprane kišom.
Gotovo je šteta napraviti od njih sok ili kolač. Evo jednog recepta
za kolač koji djeca vole. Dobar je za popodnevnu jauznu uz čašu mlijeka
od gđe. Prelovac.


Brzi kolač od višanja


6 bjelanjaka umutiti sa 10 žlica šećera i dodati žumanjak
250 ml.mlijeka, 8 žlica ulja, vanil šećer, 12 žlica brašna,
prašak za pecivo. Sve to umješati.
Masu podijeliti u dva dijela. Prvi dio peći na 180-10 min.
Izvaditi i staviti 1 kg. očišćenih višanja na polupečenu koru.
Preko toga dodati drugi dio smjese.Temperaturu smanjiti
na 150 i peći 20 min.Peći dok gornja kora ne porumeni.




Nema komentara:

Objavi komentar