subota, 12. lipnja 2010.

ribe















Foto spoznati Divlji brancin i orada

Ova orada je noćašnji ulov sa Pelješca.Stigla je na zagrebačku tržnicu jutros. Dodali smo još jednog divljeg brancina od 60-tak dkg.i imali dva izvrsna ručka za nas dvoje.Orada je najcjenjenija bijela riba. Poslužuje se širom svijeta u najekskluzivijim restoranima i na stol dolaze sa žara.Mi imamo sreću da imamo svoj Jadran i svoju ribu. Istina je da je ta riba skupa.
Oko 120 kn. kilogram.Za ručak za dvije osobe dovoljno je najviše 50-60dkg.ribe. Kuhani slani krompir(dovoljno dva komada) malo blitve s maslinovim uljem,malo češnjaka te rikola salata je izvrstan i nadasve zdrav ručak.
Ovo je štand našeg prodavača u ribarnici, koji nam uvijek odabere najsvježiju ribu.

















Par krompirića i malo blitve ne košta puno. Tržnica ima obilnu ponudu povrća.
Htjela sam reči; treba jesti malo ali kvalitetno. Danas ribu, sutra jogurt na oko jaje i kruha.
Istina, doba je recesije kad se svakodnevno moramo preispitivati da li dovoljno štedimo, da li smo racionalni u svojim postupcima,da li trošimo više od svojih mogučnosti, kakav nam je odnos prema radu i t.d. it.d.
Svakodnevno nas zapljuskuje riječ recesija. Postala je kao meteorološki izvještaj.Svi misle da znaju sve o njoj. Utjeha je da je prolazna ali traži istinu, red i rad od svakog pojedinca.
Mala smo zemlja, ali bogata. Zato ćemo recesiju pobjediti. Postoje brojni indikatori koji sugeriraju da ne treba očekivati dugotrajniji tok ekonomskog oporavka u svijetu. Uostalom nisam te struke pa bolje da okrenem na šalu. Mnogi vani otvaraju restorane pod nazivom “Recesija“.
Pa kad se tamo dobro najedete i napijete i krenete van-gle vraga –izlazite iz recesije.













Nema komentara:

Objavi komentar